Met de Thaise stempelmassage gebruik ik warme kruidenstempels die je energie weer laat stromen, of wel een Sabaaydi massage. Sabaaydi is afgeleid van de naam Sawaaydi. Dit is een groet die men brengt in Thailand ; ’ik wens je geluk, gezondheid en een goed leven’.

Een oosterse en westerse massage in één!

De Thaise massage is één van werelds oudste genezingsmethoden en werkt op de belangrijkste energiebanen, de meridianen die zich in het gehele menselijk lichaam bevinden. Deze Sabaaydi-massage is gebaseerd op de traditionele Thaise kruiden stempelmassage. De kruidenstempels zijn speciaal afgestemd op de westerse mens. De Thaise kruiden hebben een diepe ontspannende en reinigende werking op lichaam en geest. De werking van de kruiden gaat diep en werkt een aantal dagen door. Het heeft een reinigend, verwarmend en kalmerend effect op de organen. Preventief voor een gezond lichaam. Dat komt door de uitgekiende samenstelling van de kruiden. De Oosterse kruidenmix bevat o.a. Borneol & Camphor, Citroengras, het blad en de vrucht van de kaffier, Tumeric en kaffir limoen.

Bestaande uit een aantal handelingen.

Als start krijg je een voetbad met Thaise kruiden en een kopje kruiden thee. Dan begint de massage, allereerst worden rug en schouderpartij met warme Thaise kruidenbuidels gemasseerd en daarna de benen. Daarop volgt een ontspannende massage op de rug en benen, met warme rijstbrandolie waarbij 10% kokosolie is toegevoegd. Hierna draait u op de rug en vloeien de laatste restjes spanning weg bij de hoofdmassage. De behandeling wordt afgesloten met een Thaise voetmassage hierbij wordt de doorbloeding en de lymfestroom geactiveerd, waardoor afval stoffen worden afgevoerd.
De Thaise voetmassage onderscheidt zich van de westerse methode, door te werken met een massagestokje op de diverse zones van de voet.

Sabaaydi

Ik ben gediplomeerd Sabaaydi masseur voor de Thaise stempelmassage. Voor het diploma heb ik verschillende cursussen gehaald: Sabaaydi massage, de Sabaaydi Plus, Sabaaydi Thaise voetmassage en Sabaaydi Totaal, Sabaaydi schoudernek-massage en de Sabaaydi Chi-Wit. Bij de Chi-wit massage zien we de wervelkolom als een levensboom. In de wervelkolom komen zenuwen samen, deze staan in verbinding met de rest van ons lichaam. Als deze levensenergie ook wel Kundalini genoemd niet vrij kan stromen, komen er allerlei klachten. Kundalini energie is werkzaam in ieder mens en stroomt in lichte mate altijd door ons lichaam. Daarom is het belangrijk dat we leren met de stroom van het leven mee te gaan en bewust in het leven te staan. Zodat het zelf genezend vermogen in beweging blijft. Door deze oosterse massage technieken gaat de natuurlijke lichaamsenergie vrijer stromen.